Rondwandeling Balloërveld in de buurt van Balloo

 

Afstand: 12,9 km
Startpunt: P Knooppunt Balloo
                     Kruispunt
                     Hemweg/Crabbeweg
                     Balloo

N53° 00.020' E6° 38.149'

 

Balloo.gpx
365 downloads
Balloo.kmz
334 downloads


03-07-2016

We lopen in Nederland in de buurt van Balloo op het Balloërveld

 Algemene informatie:

Het Balloërveld is 367 hectare groot en bestaat voor het grootste deel uit heide en vergraste heide. De overwegende heide- en vergraste heidebegroeiing wordt spaarzaam afgewisseld met veenmeertjes, wat plukjes dennenbos en kleine zandverstuivingen her en der. De Herders van Balloo beweiden in opdracht van Staatsbosbeheer het Balloërveld. Het veld wordt doorkruist met een netwerk van zandwegen en karrensporen die deels nog dateren van voor de middeleeuwen.

Archeologisch onderzoek heeft er grafheuvels, een urnenveld en resten van akkerbouw uit de ijzertijd, alsmede vondsten die duiden op steentijdbewoning aan het licht gebracht.

 


Horeca:

Bij de schaapskooi kan men koffie en andere versnaperingen kopen

 


Honden:

Honden Toegestaan  mits aangelijnd.


Bezienswaardigheden:

Hunebed In Balloo


Omschrijving:

We rijden het dorp binnen en volgen de bordjes P knooppunt Balloo. Hier parkeren we onze auto. Nadat we onze rugzakken omgedaan hebben gaan we op weg. Direct aan het begin van de route komen we bij de schaapskooi. De schapen zijn er niet. Die zien we iets verder in een weiland staan. De hond is druk bezig de schapen op te drijven, omdat  ze waarschijnlijk zo de heide op gaan. Wij wachten daar echter niet op en lopen rustig verder. Wat een weids gebied. Overal om ons heen zien we heide. In de ijzertijd bestond het gebied voor een groot gedeelte uit akkerland. De percelen werden door walletjes van elkaar gescheiden. We lopen zeker een uur over de heide. Af en toe zien we donkere luchten boven ons. Maar gelukkig valt er maar weinig regen. Onderweg zien we ook nog  Schotse Hooglanders. Terwijl we weer over de heide lopen zien we een rechtopstaande steen. Hier word aan gegeven in welke richting Pieterburen en de sint Pietersberg ligt. Deze steen staat in een cirkel van kleinere stenen. Terwijl wij hier foto’s van nemen zien we een vijftal paarden in onze richting galopperen.  Bang zijn we niet, met armzwaaien en tikken met mijn wandelstokjes gaan de paarden een anderen kant op. 
Terug bij de auto kunnen we terug kijken op een mooie wandeling.


Hier onder is een kleine impressie te zien van de route.

Tevens is boven aan de pagina het GPX-File (GPS) en KMZ-File (google earth) te downloaden.
Ook is er een button waardoor de route ook in googlemaps te zien is.

 

Wij wensen u een mooie wandeling toe.

Ron en Gerda

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.