Rondwandeling Dwingelderveld nabij Lhee

 

Afstand: 19 km
Startpunt: Fletcher hotel “de Borken”
                     Lhee 15
                     7991 PE Dwingeloo

N52° 49.730' E6° 23.533'

 

Dwingelderveld nabij Lhee.gpx
361 downloads
Dwingelderveld nabij Lhee.kmz
326 downloads


18-06-2016

We lopen in Nederland rondom Lhee gelegen in het Dwingelderveld.

 Algemene informatie:

Het Dwingelderveld is een bijna 4000 hectare groot nat heide- en bosgebied in het zuidwesten van Drenthe met een vrijwel ongestoorde horizon. In dit gebied kunnen soorten vogels en dieren leven, die in andere landschappen minder kansen hebben. De heide wordt beheerd door twee schaapskudden met elk een herder. 
Inrichtingsmaatregelen van de afgelopen jaren laten inmiddels duidelijke resultaten zien. In samenwerking met RTV-Drenthe is in vijf afleveringen te zien hoe de natuur zich in relatief korte tijd ontwikkelt.

Vooral ook na ingrijpende inrichtingsmaatregelen in het gebied, overheerst de natte heide en mag het Dwingelderveld zich het grootste natte heidegebied van West Europa noemen. Natte heide kenmerkt zich door een bonte variatie aan planten en dieren. Dopheide is de kenmerkende heidesoort die bloeit in juni. In augustus bloeit de struikheide op de drogere stukken in het gebied. Droge heide is minder soortenrijk dan natte heide.Honden:

Honden Toegestaan  mits aangelijnd.


Omschrijving:

Vandaag zijn we laat begonnen met wandelen. We beginnen pas rond half 1 te lopen. We parkeren onze auto bij het Fletcher hotel “de Borken”. Het eerste gedeelte van de wandeling gaat over de verharde weg. Niet lang daarna gaan we het bos in. Hier lopen we voornamelijk over onverharde paden. De natuur laat zich van zijn mooiste kant zien. We komen langs de Radiotelescoop van Dwingeloo. Als je dicht bij de telescoop staat, dan zie je pas echt hoe groot hij is.
Als we verder lopen zien we in de verte een schaapskooi. Dit is een van de twee schaapskooien van het Dwingelderveld. Hier bevind zich ook een wc. We wandelen rustig verder. Op een gegeven moment komen we op een speelveldje, en zien we een vijftal houten ballen op elkaar gestapeld liggen. Hier kunnen kinderen lekker spelen. We vervolgen onze route en komen bij een trap. Als we boven zijn aangekomen , zien we een schitterend vennetje liggen. Het enige wat je hoort zijn de vogels en de kikkers. Ook het laatste gedeelte van de tocht lopen we over verharde wegen. Als we terug zijn bij onze auto besluiten we om nog een drankje en een hapje te gaan doen in het Fletcher hotel.


Hier onder is een kleine impressie te zien van de route.

Tevens is boven aan de pagina het GPX-File (GPS) en KMZ-File (google earth) te downloaden.
Ook is er een button waardoor de route ook in googlemaps te zien is.

 

Wij wensen u een mooie wandeling toe.

Ron en Gerda

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.