Rondwandeling in de buurt van Havelte

 

Afstand: 18,7 km
Startpunt: P Tynyronnen (opleidingscentrum schapen-                               drijven)
                        Studentenkampweg 2
                        7975 RD Uffelte

N52° 47.718' E6° 15.124'

 

Havelte.gpx
335 downloads
Havelte.kmz
330 downloads


02-07-2016

We lopen in Nederland in de buurt van Havelte in het Holtingerveld, het Uffelter binnenveld, het landgoed Overcinge en het Landgoed Eursinge

 Algemene informatie:

Het Holtingerveld is een gevarieerd natuurgebied met veel hoogteverschillen en afwisselingen in natte en droge natuur. Het landschap is getekend door de geschiedenis. In het Holtingerveld vindt u hunebedden, grafheuvels, oorlogsmonumenten en bomkraters.

Het Uffelter Binnenveld is een gevarieerd terrein met heide, bloemrijke schraallanden en bos. Het heet een binnenveld omdat het terrein van oudsher aan alle kanten door landbouwgrond omsloten werd. De vegetatie van het heideterrein is – mede als gevolg van de hoogteverschillen – bijzonder gevarieerd. In het voorjaar hebben Heikikkers de vennen in gebruik als voortplantingslocatie. Het gebied is rijk aan vlinders en libellen.

 

 Honden:

Niet toegestaan.


Bezienswaardigheden:

Vlinderparadijs Papiliorama:
hier ziet men diverse soorten vlinders uit vele landen


Omschrijving:

We parkeren onze auto op de Studentenkampweg. Volg het bord P. Je komt dan op een parkeerplaats. Ook nu zien we nog de sporen van de regenval van de afgelopen dagen. We beginnen te wandelen en zien gelijk aan onze linkerhand een schaapskooi waar men met een teambuilding zelf schapen kan hoeden. We wandelen rustig verder. Terwijl we landgoed Overcinge naderen zien we dat ons een begrafenisstoet tegemoet komt. Alles ziet er uit als of het uit de middeleeuwen komt. Het ziet er indrukwekkend uit. We lopen door het bos en over de heide richting de Havelte berg, aan de rand van het Holtingerveld vinden we een schaapkooi. Ook zijn er ook nog de herinneringen uit de tweede wereld oorlog te vinden. We zien de bomkraters,  en de plek waar hangaars hebben gestaan. Als we verder lopen komen we ook nog 2 hunebedden tegen. Aan het eind van de wandeling zien we dan ook nog een 2-tal grafheuvels.


Hier onder is een kleine impressie te zien van de route.

Tevens is boven aan de pagina het GPX-File (GPS) en KMZ-File (google earth) te downloaden.
Ook is er een button waardoor de route ook in googlemaps te zien is.

 

Wij wensen u een mooie wandeling toe.

Ron en Gerda

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.