Rondwandeling  Dronten-Roggebotsluis

 

Afstand: 16 km
Startpunt:  Roggebotweg 27
                      Dronten  

N52° 32.775' E5° 48.915'

 

Dronten-Roggebotsluis.gpx
336 downloads
Dronten-Roggebotsluis.kmz
311 downloads


11-05-2018

We lopen in Nederland rondom Dronten en de Roggebotsluis.

Algemene informatie:

In oostelijk Flevoland liggen de oudste bossen van deze in de jaren 50 drooggelegde polder. Het Revebos en de bossen van het Roggebotzand vormen samen een groot, zeer afwisselend bosgebied waarin het heerlijk (en vooral heel stil) wandelen is. Niet alleen de afwisseling in bostypes is groot maar ook de paden waar u met deze route over wandelt: lommerrijke karrensporen, vele graspaden, af en toe een struin- en akkerrandpad. Onderweg kuiert u regelmatig flinke stukken langs de Roggebottocht; een bosvaart met moerassige verbredingen waarlangs de flora welig tiert.

Landgoed Roggebotstaete is jong: 52 hectare natuur met een weidse horizon, steeds wisselende luchten, mooie waterpartijen, verrassende doorkijkjes en een rijke flora en fauna. Tot 1957 nog zee, daarna als bomenkwekerij van de Rijksdienst de kraamkamer voor natuur in Flevoland. In 2005 werd het als landgoed aangelegd en is nog volop in ontwikkeling. Geen grote landhuizen maar een voormalige zee die nu ruimte biedt aan natuurbeleving voor een gezonde leefstijl.Honden:

honden welkom, mits aangelijnd.


Omschrijving:

We gaan lopen in Nederland bij de Roggebotsluis. We beginnen in het Randmerenbos Roggebotszandt. Er wordt volop in het bos gewerkt. Maar dat staat een mooie wandeling niet in de weg. We zien allerlei informatiebordjes staan. Deze vertellen ons de wetenswaardigheden over het stukje bos waar in we lopen. Men kan zien dat het een jong bos is. Na een poosje verlaten we het bos en steken we over naar het Reve-Abbertbos. We moesten hiervoor een redelijke drukke straat oversteken, maar dat is geen probleem. Er vallen veel gaten in het verkeer. Ook dit is een jong bos. We lopen eerst verhard. De wandeltocht gaat verder door het bos. Er zijn mooie doorkijkjes. Het lijkt wel of we alleen zijn in het bos. We komen alleen een paar fietsers tegen. We zien in de verte de sluis. Om daar te komen moeten we weer de straat oversteken. Ook hier is het geen probleem. Ook hier vallen voldoende gaten in het verkeer. We komen uit bij e cafetaria. We lopen verder richting de Roggebotsluis.
Nu lopen we een lang stuk verhard en langs de weg. Maar dat was absoluut niet storend, omdat je links van je

het Drontermeer hebt.
Hier is genoeg te zien. Na ongeveer 2 kilometer steken we de weg over naar de Roggebots Staete. Hier lopen we afwisselend door de akkers en het bos. Men kan hier schapen en een varken zien. Ook als men geluk heeft reeën.  We lopen het laatste stuk van de wandeling alleen nog maar door het bos.


Hier onder is een kleine impressie te zien van de route.

Tevens is boven aan de pagina het GPX-File (GPS) en KMZ-File (google earth) te downloaden.
Ook is er een button waardoor de route ook in googlemaps te zien is.

Wij wensen u een mooie wandeling toe.

Ron en Gerda

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.