Rondwandeling Kraggenburg-Kadoelerveld

 

Afstand: 15 km
Startpunt:   Camping de Voorst
                       Leemringweg 33
                       Kraggenburg

N52° 40.515' E5° 53.519'

 

kraggenburg kadoelerveld.gpx
338 downloads
kraggenburg_kadoelerveld.kmz
318 downloads


11-04-2016
We lopen in Nederland rondom Kraggenbrug.

Algemene informatie:

Het Voorsterbos is een gevarieerd natuurgebied in de Noordoostpolder tussen de dorpen Vollenhove, Ens, Marknesse en Kraggenburg. Het bos is in 1944 aangeplant op de voormalige Zuiderzeebodem. Daarmee is het één van de oudste bossen in Flevoland.

Soortenrijkdom:

Met zijn dichte bladerdak en dikke boomstammen lijkt het Voorsterbos al eeuwen oud. Delen van het bos zijn echter nog volop in ontwikkeling, zoals het in 2006 aangeplante Wendelbos. Hier groeit een moerasachtig bos. Doordat er in het Voorsterbos veel verschillende loof- en naaldbomen staan, broeden er maar liefst zestig soorten vogels. Verspreid in het bos liggen poelen en watertjes waar veel libellen en amfibieën leven. En in de herfst vind je hier honderden soorten paddenstoelen.


Horeca:

partycentrum Voorst
dit is tevens het beginpunt van de wandeling, hier vind u ook het Pannenkoekhuis de strooppot.
Tijden het wandelen komt u geen horecagelegenheden tegen,.
wellicht handig om eten en drinken mee te nemen.


Honden:

honden welkom, mits aangelijnd.
Hondenlosloopgebied bij dagrecreatiecentrum de Voorst.


Bezienswaardigheden in de buurt:

Museum Schokland te Ens.


Omschrijving:

Het is prachtig weer. De eerste warme dag van de lente. Wel staat er een stevige wind. Aangezien het de laatste dagen veel heeft geregend zijn sommige paden drassig. Soms moeten we ons een weg banen door het bos zelf om geen natte voeten te krijgen. Het is een hele diverse wandeling. Direct bij het begin van de wandeling komen we een nieuw aangelegd zwemwater tegen. Deze staat direct in verbinding met de Zwolse Vaart. We wandelen langs de Zwolse Vaart, door het bos en door de weilanden. De paden zijn voornamelijk onverhard. Ook komen we ook de nodige bruggentjes tegen. Onderweg komen we diverse informatie borden tegen. Ze geven een goed beeld over de natuur die we tegen komen. Terwijl we lopen zien we de natuur ontwaken uit zijn winterslaap. De bomen beginnen nu echt in het blad te komen. Dit gebied word beheerd door natuurmonumenten. Het kantoor van natuurmonumenten komen we halverwege de route tegen. Deze ligt direct naast de natuurcamping de Stiente. Al met al een hele leuke wandelling.


Hier onder is een kleine impressie te zien van de route.

Tevens is boven aan de pagina het GPX-File (GPS) en KMZ-File (google earth) te downloaden.
Ook is er een button waardoor de route ook in googlemaps te zien is.

Wij wensen u een mooie wandeling toe.

Ron en Gerda

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.