Wist je dat ................


-Wandelen een activiteit is waarbij het lichaam voortbeweegt met een traag tempo door het bewegen van de voeten op een gecoördineerde manier.


-Een mens in zijn leven ongeveer 180.000 km loopt, oftewel 4x de aarde rond.


-Wandelen heel goed is voor de bloedcirculatie in benen en voeten.


-Schoenen met een leren binnenzool voor minder transpiratie zorgen.


-De wandelschoen 1cm langer moet zijn dan de voet.


-Wandelingen in het bos goed zijn voor mentaal herstel en stress verminderen.


-Als je wilt stoppen met roken dat je dan ook kan gaan wandelen. Door lichaamsbeweging wordt er in het lichaam het stofje dopamine aangemaakt. Dit stofje zorgt bijna voor hetzelfde effect als de nicotinepleister. Het vermindert namelijk de afhankelijk van nicotine. Ook werkt dopamine goed tegen depressie en pijn. Het maakt uw hoofd echt leeg!


-Als je een tijd niet actief bent geweest wandelen is een goede manier om uw conditie weer op te bouwen en zorgt voor een beter uithoudingsvermogen.


-Een wandeling over het strand zorgt voor een 47 minuten langere slaap in de nacht erop. Een stuk meer dan wanneer die wandeling landinwaarts plaatsvindt.


-Behalve dat Nederland een echt fietsland is, is het ook een wandelland. Volgens de Nationale Wandelmonitor wandelen zo'n 6.6 miljoen Nederlanders regelmatig.
Samen met anderen wandelen is het populairste.


-De populairste wandelprovincie is Gelderland, blijkt uit de Nationale Wandelmonitor. Limburg en Noord-Brabant staan op de tweede en derde plaats.